Rss Feed
Facebook button

YALLAH NORRKÖPING

Flowers Featuring Graffiti Linköping

Nu blommar Linköping! Sena hösten 2009 konsulterades Yallah av Linköpings Kommun, då vi har erfarenhet av att arbeta med att erbjuda alternativ till olagligt målande. Linköpings Kommun som så många andra kommuner bedriver sedan länge en nolltolerans mot graffiti och vi kände att diskussionen var en lång uppförsbacke. Yallah fick senare en förfrågan av Linköpings Stadsträdgårdsmästare om det var möjligt att kombinera graffiti med blommor och att ha ett inslag av det i nästkommande års blomsterarrangemang. Då inget uppdrag är omöjligt för oss så antog vi utmaningen!

Vi var snabbt överens om att försöka komma ifrån den rektangulära graffitiväggen och istället få till en mjukare och organisk form på väggen. I vårt tema bestämde vi oss för att utgå från och inspireras av de blommor som skulle planteras framför väggen. Gazania, Dahlia, Anagallis, Salvia och Tagetes. Väggen sedd uppifrån formar en treuddig stjärna med tre sidor, som bryts i en vinkel i mitten på varje sida. Till de tre sidorna skulle tre graffitimålare få i uppdrag att gestalta temat efter eget tycke.

Lineup: Lies, Expo och Awone

3 Responses to “Flowers Featuring Graffiti Linköping”

 1. Erik Rane skriver:

  EXPO’s vart helt jävla sick!

 2. Conny skriver:

  Ja, den blev grym

 3. Linköpingsbo skriver:

  Jag är djupt iMponerad av den konst ni har lämnat till oss Linköpingsbo. När jag hAr tittat på korten så har ni låtit miG och många andra att följa det förarbetet som det krävs att göra detta. Med det så får jag en aNnan syn på graffiti. Jag hoppas nU att flera kan se graffiti med andra ögon och inSe att det är konst i högsta lag.

  Jag lyfter min hatt för AWONE,EXPO och LIES.
  Bra jobbat

Lämna en kommentar