Rss Feed
Facebook button

YALLAH NORRKÖPING

Sydhavn – Hall Of Fame

Första stoppet på vår roadtrip genom Europa är Danmarks huvudstad Köpenhamn. Bland Köpenhamns flertalet upplåtna och legala väggar är definitivt Sydhavn den plats som sticker ut mest. Väggarna är lokaliserade vid södra delen av Köpenhamns hamn. Vilket ligger med lagom gångavstånd från centrum. På vägen dit möts vi av flera Bates målningar som måste ha suttit där i all evighet. Första väggen i Sydhavns konstellation av väggar består av en ENORM! muralmålning. Målningen är uppdelad i sektioner av olika teman som dinosourier och undervattensmiljö. Vi följer vattnet, kajen och passerar Soten när han nästan är färdig med sin målning.

Väggarna är av varierande storlekar på både höjd och bredd. Det tar en stund att gå förbi dessa flertalet hundra meter vägg. Speciellt när man ska stanna och beundra alla målningar som nästan uteslutande håller top-kvalité. Danska writers har alltid varit grymma när det kommer till både stil, färgval och teman. Men det är inte bara stilen som Dansk graffiti präglas av, som imponerar oss. Här finns något som vi sällan skådat i Svenska Hall Of Fames. Här finns en respekt för varandra! Målningarna är genomtänkta och genomarbetade. Produktion efter produktion är välskarvade efter varandra. Snygga bakgrunder som täcker hela ytorna. Här målar man över HELA målningen och inte bara en bit. Inte heller svårt att se vilka regler som gäller här. Här målar man inte över om man inte kan prestera bättre själv! Man kan varken se tags i andras bakgrunder eller testdragningar av burkar/caps på målningarna. RESPEKT! Där har vi Svenskar mycket att lära av vårt grannland.

Mer bilder från utlandet hittas i vårt World Wide Graffiti galleri

3 Responses to “Sydhavn – Hall Of Fame”

 1. shay skriver:

  Mycket bra skrivet, om det är du conny så måste jag säga att du har en liten astrid lindgren i dig. Kul att det dokumenteras och hoppas att vi svenne-pack tar lärdom av alla danska writers!

 2. Conny skriver:

  Thnx! Upptäckte dock ett par pinsamma stavfel.

  Hälsningar från Brüssel

 3. Mata skriver:

  Som Shay håller jag med, bra skrivet. Och bra att du tar upp det här med regler och sunt förnuft vid och i fames. Ser fram emot nästa uppdatering. Stay fresh!

Lämna en kommentar