Rss Feed
Facebook button

YALLAH NORRKÖPING

Montana HQ x New Gen Gold x New Cap Level x Projektvägg

Montana HeadQuarters

När vi ändå är söderut så passade Yallah på att besöka Montana Headquarters i Heidelberg, Tyskland. Studiebesöket hade flera syften. Förutom att få ansikten på de personer som står bakom Montana Cans, så var vi naturligtvis väldigt nyfikna på de nya GOLD burkarna och det nya Level Cap systemet som vi tills nu bara har hört rykten om.

Montana Gold – New Generation

När Montana uppgraderade deras BLACK system till vad många idag säger är världens bästa burk, så blir man lätt nyfiken på hur de ska lyckas toppa den med deras premiummärke GOLD. Förutom att burken har fått ett nytt upphottat grafiskt utseende så har den fått en ny bas av akryl istället för nitro-combi som den var baserad på innan. En lågtrycksburk för den som jobbar professionellt med graffiti eller konst. GOLD linjen omfattar 204 kulörer + lack, lim och primers. Det perfekta redskapet för ”teknikfascisten”.

Montana Level Cap System

Utöver den uppsjö med caps som finns att tillgå, så har Montana sitt eget system av Level Caps för att göra det enklare för oss graffheads. Levelcapsen var till antalet förut fem stycken, där Level1 var extremt tunn och som gradvis ökade i färgmängd och diameter på stråle till Level5 som var en Fatcap. I det nya capsystemet har man tagit fram sex helt nya caps, där level1 är tunn och 6 är en fatcap.

Projektvägg X Test: Montana Gold och Levelcaps

Väl hemma i Norrköping bad Yallah en gammal bekant att sätta fingrarna i våra nya burkar och caps. Ja ni vet… Spraya loss! som bara han kan göra. Testdragningarna av capsen är gjorda med Montana GOLD, vilket är en lågtrycksburk. Summan av kardemumman på vårt captest: Level1 är som förväntat ännu mer skinny än föregångaren. Level6… Ja vad kan vi säga?! En extra level av fullt ös. Vi märker dock att mycket färg hamnar i ytterkanten av strålens cirkel. Räkna med att capsen beter sig olika, beroende på vad det är för typ av märke på burk, samt beroende på vad det är för tryck i burken. Montana GOLD täcker bättre och torkar snabbt. Den är helt enkelt ännu vassare än den gamla GOLD burken.

Lämna en kommentar