Rss Feed
Facebook button

YALLAH NORRKÖPING

Kulturnatten 2011

Det är årets största samlade kulturhändelse i Norrköping. Lördagen 24 September bjuds Norrköping på ett kulturellt smörgåsbord – Kulturnatten 2011!

Årets Kulturnatt är den 26:e i ordningen och är för Yallah 3:e året i rad vi visar hur graffiti bör målas. Till årets Kulturnatt har efterfrågan på graffiti varit större än tidigare år. Inget konstigt med det. Klart man ska ha lite graffitiflavor i sin kultursoppa!

NORRKÖPINGS KONSTMUSEUM
Vernissage för GAN – Gösta Adrian-Nilsson, Modernistpionjär och outsider. GAN:s (1884-1965) fartfyllda, färgstarka och nyskapande måleri fyller museets entréplan. Yallah fick i uppdrag att tolka GAN bredvid Norrköpings Konstmuseums entré. Har man rullat nedför Södra Promenaden så kan man inte undvikit att ha sett de fyra meter höga initialerna G A N. Enligt Corren det mest intressanta under Kulturnatten!
Lineup: BELL | EXPO | TYME

KULTURKAMMAREN
Även denna Kulturnatt gästade Yallah Kulturkammarens innergård. Sju av Norrköpings grymmaste writers levererade 2 grymma graffitimålningar!
Lineup: TINE | LEMK | STUM | KRÄK | VOGGEN | FASON | KONS

KULTURSKOLAN I NORRKÖPING
Kulturskolan anordnade i år två Kulturvandringar genom Norrköpings city. ”Följ tråden som leder dig till olika kulturhappenings under vägen. Starta vart du vill och upplev längs vägen”. Writers från Yallah letade upp tre grymma spots längs med vandringen och bjöd på en färgupplevelse!
Lineup: GISE | SPERM | LIES | AWONE | EHNOR

NORRKÖPINGS STADSBYGGNADSKONTOR
Stadsbyggnadskontoret bjöd in till stadsforum i Gamla Tullhuset, fotoutställning, graffitikonst och välkomnade  alla att studera och diskutera visioner för framtidens Saltängen. Man hade möjlighet att bygga sin egen stadsdel, delta i stadsvandring och sist men inte minst njuta av goda Saltängsbullar! Graffitikonst av CASK [GBG] på Saltängens graffitivägg, en tolkning av det nya Saltängen växer fram på plats under Kulturnatten. Texten löd ”Let’s Create” som är Norrköpings Kommuns kommunikationsplattform.

Stort tack till LINUS LUNDGREN & VIKTOR TÖRNELL som hjälpt till att dokumentera kulturnatten!

Kulturnattens graffiti i bildgalleri:

One Response to “Kulturnatten 2011”

  1. Samy_OnE skriver:

    Bra bilder som * ! Cleana målningar!

Lämna en kommentar